Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Италиански език

В коя държава?

Италия

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Linguaviva Educational Group – класика и стил във всяко отношение (Ref No:602)

Обща информация

виж галерията

Държава: Италия
Град: Милано
Език: Италиански език
Възраст: над 18, 
Вид: Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство,  Частни квартири,  Апартаменти, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 610 

Информация за училището

Има градове, които се славят с архитектурата си, с катедралите и музеите си, други с музикалните си сцени, трети с модата, четвърти с банките, а пети, с популярните си футболни отбори. Двумилионният Милано има всичко това заедно и много повече. Космополитен и богат, той е град със собствен ритъм и стил на живот. Родно място на гении и шедьоври, финансово сърце на Италия, столица на модата, световна оперна сцена, хилядолетна история, Милано е млад и жизнен град, в който не може да се скучае.

Като център на провинция Ломбардия, област, която се простира между алпийските езера до долината на река По, Милано е на пътя на почти всички туристически турове. За него няма сезони, защото тук винаги нещо се случва -оперни представления и конкурси, модни дефилета, научни симпозиуми, финансови срещи, търговски изложения, футболни срещи. Милано е владение на келти, римляни, испанци и австрийци, град-държава и столица на Наполеоновата република. И той като всички древни и модерни градове има две части - старинна и съвременна, които привличат туристи от цял свят. Най-красивата старинна част на Милано е площад "Пиаца дел Дуомо" с фантастично красивата катедрала "Света дева Мария Нашенте", строена от 1386 г. до 1813 г. Тя е една от най-големите готически катедрали в света.

Друга забележителност на града е площадът "Дуомо", смятан за един от най-красивите в Европа. Смесицата от австрийска, френска и италианска култура му придават допълнително очарование. На запад от площад "Дуомо" е улица "Виа Данте" - раят на стилните и модерни жени. Тук са бутиците на най-прочутите корифеи на модата - Армани, Долче и Габана, Версаче, Прада, Ферети, Сеньора Крициа. Милано конкурира Париж за световна столица на модата. Изискани и елегантни бутици има и по улиците Монтенаполе, Санто Спирито, Дурини и Сант Андреа.

"Виа Данте" прелива в "Ларго Кайроли" и завършва пред паметника на Гарибалди и бившия кралски дворец, един от най-разкошните замъци в Северна Италия - Сфорцеско. Тук са събрани стотици шедьоври, сред които е недовършеното произведение на Микеланджело Пиета Ронданини. На север от замъка започва паркът Семпионе, най-големият в Милано.

Град

Информация за Милано

снимки от Милано


Милано е главният град на Северна Италия и вторият по големина в страната, разположен в близост до река По в равнините на Ломбардия, най-населеният и развит италиански регион. Милано е столицата на областта и се определя като икономическото сърце на Италия. Тук е седалището на италианската борса и тук се провежда ежегоден панаир, най-големият в Италия и един от най-големите в Европа. Градът е известен с модните си къщи, с автомобилните заводи Алфа Ромео и двата футболни гранда Милан и Интер, с традиционния коледен козунак, наречен Panettone. Сърцето на града е огромната катедрала в неоготически стил - "Дуомо" станала известна от филма на Федерико Фелини "Чудото в Милано".
Информация за Италия

снимки от Италия

Италия е държава в Западна Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Включва два големи острова в Средиземно море, Сицилия и Сардиния, и много по-малки в Тиренско и Адриатическо море. Ганичи с Франция, Швейцария, Австрия, Словения и Сан Марино. Тя като страна без съмнение е повлияна от много култури и политически сили през вековете. Към тях се числят византийската, етруската и гръцката, но римската цивилизация и италианският ренесанс имат световно променящо въздействие и допринасят най-много за положението на Италия в съвременния свят.Италия е парламентарна република, като президентът е държавен глава на страната. Той се избира посредством тайно гласуване от страна на парламента и на представители на областите. Законодателният орган в Италия представлява двукамерен парламент, а изпълнителният орган носи името Съвет на министрите и се назначава от президента.

Разделена е на 20 региона, 5 от които със специален автономен статут. Интересен факт е, че Рим е столица от 1870 година. Преди него тази функция са изпълнявали Торино и Флоренция.

Освен, че територията на Италия има формата на ботуш, друг интересен факт свързан с географията й е, че в южните части на страната има действащите вулкани. Това са Везувий - 1 277 м, Етна - 3 323 м (на о-в Сицилия), Вулкано - 500 м (на о-в Вулкано) и Струмболи - 924 м (на о-в Стромболи).

Историята на страната датира още от 1-ви век пр.н.е. Тогава зародилата се Римска империя е една от най-могъщите цивилизации съществували някога.


Прочетете повече за Италия
 

Курс

Описание на курса Курсът се провежда в специално избрана учебна база, помещаваща се в красива модернистична сграда в центъра на Милано, на всеизвестната улица Corso Buenos Aires. Сградата е съвсем близо до една от основните метро станции на града. Разполага с 18 класни стаи, оборудвани с климатик, аудио и видео техника. Имате свободен достъп до интернет във всяка точка на сградата. Групите са от по максимум 12 човека, за които отговарят по двама преподаватели. По този начин се осигурява по-добрият мониторинг върху усвояването на преподавания материал.

Можете да завършите едно ниво в рамките на 4 седмици, като на края се държи изпит. Ако е успешен можете да преминете в следващо ниво. Часовете по италиански са 20 за всяка седмица, като се провеждат предимно сутрин. Остатъкът от деня можете да прекарате в компанията на вашите приятели от групата или в разходки или в упражняване на наученото в класните стаи.
Цели и задачи на обучението Обучението по италиански език е трудно. С лятната програма то ще стане много по-лесно, тъй като вие ще сте заобиколни във всеки един момент от хора, говорещи само италиански. Така вие ще го практикувате постоянно, като затвърждавате своите комуникационни умения и натрупана в курса лексика. В края на програмата вие ще сте по-уверени в себе си при воденето на разговори на различна тематика.
Планирани резултати от курса Резултатът от курса ще е повече от отличен. Вие ще се чувствате много по-уверени в собствените си възможности и говоренето ще става много по-лесно. Многобройните ситуации за практикуването му, ще ви позволят да го употребявате постоянно и по този начин да усъвършенствате лексиката и граматиката си.
Процес на обучение Вие разполагате с 20 учебни часа на седмица, в които ще се фокусирате върху правилното използване на граматиката. Упражненията ще са свързани с натрупване на лексика и умения за слушане и разбиране. Дискусиите ще имат за цел да ви насърчат да демонстрирате вашите комуникационни умения. Предвидените екскурзии до различните забележителности също са предпоставка както за обогатяване на знанията, така и за практикуване на ученото в класните стаи. Следобедите и уикендите са на ваше разположение за множество разходки, игри и забавления както в рамките на кампуса, така и в рамките на Милано.
Контрол на обучението Преди стартирането на лятната програма всеки курсист трябва да държи общ тест по италиански, чрез който ще се определи нивото му на владеене на езика. Спрямо показаните резултати, той ще бъде разпределен в съответната група, която отговаря на нивото му. В рамките на курса вие ще правите регулярни препитвания, които трябва да проследяват вашето ниво на усвояване на материала. В края на курса се държи изходящ тест и ви се издава диплома за съответното завършено ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Вторник 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Сряда 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Петък 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е няколко вида. Може да изберете да живеете в единични или двойни стаи от апартаменти, или в приятната обстановка на приемно семейство. Ако пътувате с друг човек можете да бъдете настанени в семейство като ще делите обща стая с него. Осигурен ви е полупансион – закуска и вечеря. На ваше разположение са банята и кухнята, които можете да използвате колкото искате. Апартаментите разполагат със собствена кухня и баня. Може да избирате между студио или малък апартамент за един или двама. Те са напълно обзаведени, с оборудвана кухня, кърпи и чаршафи, като класът им варира в зависимост от изискванията на участника.

По желание на участника, организаторите могат да договорят и настаняване в апартамент в четири звезден хотел, като освен спално помещение разполагате и с отделна баня и кухня.
Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB BB HB BB
2 седмици 610
- 700
- 800
640
910
740
350
3 седмици 865
- 985
- 1125
885
1285
1015
525
4 седмици 1110
- 1270
- 1480
1140
1660
1320
700
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Още в рамките на ориентацията през първия ден вие ще получите каталог с предвидените екскурзии по дата и място. На база каталога вие можете да планирате своето време и да видите кое място или атракция искате да посетите. Възможностите са много, като предимно са разходки до музеите и галериите в Милано. Организират се от преподавателите. Ще посетите известния площад Пиаца дел Дуомо, бившия кралски дворец Сфорцеско и много други интересни места. Екскурзията ще ви позволи да общувате и практикувате вашия италиански както с останалите курсисти, така и с местното население.
 

Цена

Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB BB HB BB
2 седмици 610
- 700
- 800
640
910
740
350
3 седмици 865
- 985
- 1125
885
1285
1015
525
4 седмици 1110
- 1270
- 1480
1140
1660
1320
700
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 70.00 €

—   Самолетен билет - 149.00 €

—   Депозит за настаняване - 0.00 лв.

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Учебни материали - 0.00 лв.

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Трансфер до летището - 120.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център