Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Китайски език

В коя държава?

Китай

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Езиков курс в Пекин - модерно образование в древен град! (Ref No:550)

Обща информация

виж галерията

Държава: Китай
Град: Пекин
Език: Китайски език
Възраст: над 18,  над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1090 $ 

Информация за училището

Пекин, е един от големите метрополиси в Китай. Той се нарежда на второ място след Шанхай по големина, като в него живеят повече от 17 милиона жители. Той е определен като един от най-великите градове в света, тъй като с векове е бил интегрална част от историята на Китай. Признат е като политически, образователен и културен център. В него няма главна сграда, без значение кога е построена, която да не е от историческо значение. Пекин е известен със своите богати дворци, храмове, и огромни каменни стени и порти. Неговите художествени шедьоври и университети са го превърнали в средище на културата и изкуството в Китай.

EF Beijing е разположен в централната част на града в спокоен квартал, идеален за изучаването на китайски език. Училището ви представя изключителната възможност да изучавате езика наред с местните хора, които изучават английски. По този начин вие взаимно ще можете да си помагате в общуването, което ще усетите, че става все по-лесно и по-лесно.

Град

Информация за Пекин

снимки от Пекин


Пекин (Beijing Shì) е столицата на Китай от 1949г., която има статут на град-провинция. Градът е втори по големина в държавата. Пекин е красив град с много забележителности и красиви кътчета, сред които можем да споменем многобройните архитектурни паметници от ХV – ХІХ в. (укрепления, храмове, дворци, манастири, архитектурни ансамбли, Императорският дворец и Храмът на небето), най-големият площад Тянанмън, парковете Ихеюан и Шисанлин. В този град можете да почувствате величието на една империя и да се запознаете с културата на един народ.
Информация за Китай

снимки от Китай

Китайската народна република е една от най-силните и високоразвити държави в съвременния свят. Страната се намира в Източна Азия и е първа на планетата по брой население – над 1,3 милиарда души и четвърта по големината на своята територия (след Русия, Канада и САЩ) - 9 596 960 кв. км., което представлява 6,5 на сто от земната площ. На североизток Китай граничи с КНДР (1 416 км), на север – с Русия (3645 км) и Монголия (5677 км), на югозапад – с Афганистан (76 км), Пакистан (523 км), Непал (1236 км), Бутан (470 км) и Индия (3380 км), на юг – с Мианмар (2185 км), Лаос (423 км) и Виетнам (1281 км), на запад и северозапад – с Киргизстан (858 км), Казахстан (1533 км), Таджикистан (414 км), на изток и югоизток има морски граници с Япония, Филипините, Малайзия, Бруней и Индонезия. На изток и югоизток китайските брегове мият водите на Бохайско, Жълто, Източнокитайско и Южнокитайско море. Общо големината на сухопътната граница е 22 000 км, а бреговата ивица на континенталната част на страната е 18 000 км - 32 000 км заедно с крайбрежието на над 500-те острова, които влизат в нейните предели. От 1949 година в Китай управлява комунистическата партия, която обаче през последните няколко десетилетия пое курс на радикални икономически реформи и изгради общество, което се развива по законите на „третия път” и „държавния капитализъм”. Според специалистите, т.нар. „китайски модел” на обществено развитие превърна страната в една от най-силните и мощни държави в съвременния свят.

 

Климатът в Китай е доста разнообразен – от субтропичен на юг до умерен на север. По крайбрежието времето се определя от мусоните, които възникват от взаимодействието и свойствата на сушата и океана. Като цяло китайските зими са по-сухи, летата – по-влажни, а по-голямата част на територията на страната се намира в областта на умерения климат. Над две трети от Китай се заема от планински хребети, планини, пустини и полупустини. Над 90 на сто от населението на страната живее по поречието на големи реки като Янцзъ, Хуанхе и др.

 

В момента Китай е на второ място в света по големина на номиналния си Вътрешен брутен продукт (и по паритет на покупателна способност), изпреварвайки държави като Япония. Въпреки, че страната официално и по конституция е социалистическа, 70 на сто от икономиката й на практика се крепи на впечатляващите постижения на локалния частен сектор (от 2004 г. частната собственост законово е обявена за неприкосновена). По официални данни, от началото на 80-те години насам китайската икономика отбелязва 10-15 процентов ръст всяка година. Основен проблем в социално отношение е разликата в икономическите възможности между по-богатото градско и бедното селско население, което ще бъде основен казус за решаване от страна на управляващите в Пекин през идващото десетилетие. Територията на Китай е богата на полезни изкопаеми, като от решаващо значение за икономиката на страната имат запасите от въглища, нефт, метални руди и др. В тази държава има залежи на почти всички от 150-те изобщо известни подобни суровини в света. Само по добив на въглища, Китай отстъпва на много малко световни сили, като това е основният източник на енергия в страната.

 

Навлизането на високите технологии в китайската съвременност и бурната научноизследователска и академична дейност, развивана в Китай през последните десетилетия може да се каже, че като феномен имат своите дълбоки и древни традиции. Китайците винаги са се славели като световноизвестни учени и изобретатели. Китайски изобретения, например, са хартията, компасът и барутът. Последният за пръв път бил използван, както за фойерверки, така и в много исторически битки. Двеста години след изобретяването му с военни цели китайците изобретили и първите ракети. В Китай за първи път започват да бъдат употребявани и хартиените банкноти. Сред останалите популярни китайски изобретения през вековете са арбалетът, мините, пистолетите и пушките, хвърчилата, кибритът, порцеланът, коприната, четката за зъби, газопроводите, пиенето на чай, футболът, картите, доминото и много други, залегнали дълбоко в ежедневния ни бит, неща и предмети. През 2003 година китайската нация става третата в света, която изпраща самостоятелно човек в космоса. В момента благодарение на отварянето на страната към света и научно-техническата революция там, Китай е пръв и по брой на своите интернет потребители – над 250 милиона души, притежава най-големият мобилен оператор на планетата - "China Mobile" и също така е рекордьор по числото на своите строителни обекти.

 

Китайската цивилизация е една от най-старите в света. Според учените, възрастта й се изчислява на около 5000 години, като първите достигнали до нас нейни писмени паметници са на 3500 години. Още от най-ранния й период за нея са характерни мъдрото, държавническо мислене и философското осмисляне на света, достигнали своя връх и творчески синтез в идеологията и творбите на Конфуций. Китайските древни традиции, културата и езика на тази велика страна и до ден днешен имат много голям брой поклонници в целия свят, които именно поради интересите си, учат или специализират в определена професионална област в съвременен Китай.


Прочетете повече за Китай
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 до 20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.

Цели и задачи на обучението Стандартния курс по китайски език има за цел да наблегне на разбирането и говоренето, съпътстващо всекидневните ситуации и комуникация. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате в рамките на всеки шест седмици.
Планирани резултати от курса По време на курса вие ще забележите благоприятното влияние, което средата оказва при ученето на езика. Вие ще натрупате много лексика и практически умения за водене на разговори, които ще прилагате в ежедневието си. Разговорите от тук нататък ще стават много по-приятни и по-лесни за водене.
Процес на обучение Програмата ви включва 26 учебни часа седмично, които се провеждат предимно сутрин в дните от понеделник до петък. В програмата са заложени 14 часа, в които вие ще учите граматика, лексика. Ще правите много упражнения, които ще ви помогнат да усъвършенствате вашите комуникационни умения. В това число се включват много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. В програмата са заложени и 4 часа специално посветени на местните обичаи и култура. Ако проявявате интерес към историята или кулинарията в Сингапур можете да запишете такъв курс където освен новите знания ще упражните и своя китайски език. Разполагате и с един час, който е посветен на гост лектор. В него вие ще дискутирате интересни теми, като ще бъдете насърчавани активно да участвате в дискусиите с госта, защото това е най-добрият начин да упражните своите комуникационни умения.
Контрол на обучението Всеки студент трябва да държи входящ тест, който най-точно да определи нивото му на владеене на езика. Така той ще бъде разпределен в най-подходящата за него група. Курсът ще премине в множество тестове, които имат за цел да показват нивото на групата и на съответния ученик. Всеки преподавател наблюдава от близо развитието на студентите и при преценка им дава повече задачи и внимание.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Вторник 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Сряда 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Четвъртък 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Петък 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
 

Настаняване

Материалната база Езиковата програма включва настаняване и седмичен план за хранене. Включеното в цената на курса настаняване е в двойна стая в приемно семейство. Осигурен е полупансион от понеделник до петък, а в почивните дни получавате пълен пансион. Вие ще бъдете настанени в близост до местните ученици, за да усетите по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на вашия английски език и комуникационни умения.

EF Student Residence предлага просторни стаи със собствен санитарен възел и с лесен транспорт до училището.

Цена в

$

Residence-Masndarin Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1240
- - - 1090
- 1130
- 1240
- 1280
- -
3 седмици 1860
- - - 1635
- 1695
- 1860
- 1920
- -
4 седмици 2480
- - - 2180
- 2260
- 2480
- 3660
- -
5 седмици 3100
- - - 2725
- 2825
- 3100
- 3200
- -
6 седмици 3720
- - - 3270
- 3390
- 3720
- 3840
- -
8 седмици 4960
- - - 4360
- 4520
- 4960
- 5120
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Пекин е едно прекрасно място, където се редуват съвременни и модерни небостъргачи с традиционни сгради и къщи. Тук вие ще усетите старинния дук и традиция, примесена с съвременния свят. Намерете време и посетете Забранения град, или храмът Temple of Heaven. Друга атракция, която сбира туристи от цял свят са императорските градини в парк Beihai. През вечерта посетете баровете в Hou Hai или Sanlitun Entertainment Areas, където забавленията за зад всеки ъгъл. През уикенда можете да се отправите на пътешествие до Шанхай, който ще разшири вашата обща представа за Китай.
 

Цена

Цена в

$

Residence-Masndarin Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1240
- - - 1090
- 1130
- 1240
- 1280
- -
3 седмици 1860
- - - 1635
- 1695
- 1860
- 1920
- -
4 седмици 2480
- - - 2180
- 2260
- 2480
- 3660
- -
5 седмици 3100
- - - 2725
- 2825
- 3100
- 3200
- -
6 седмици 3720
- - - 3270
- 3390
- 3720
- 3840
- -
8 седмици 4960
- - - 4360
- 4520
- 4960
- 5120
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 890.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Такса за интервю за виза - 30.00 лв.

—   Трансфер до летището - 30.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център