Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Испански език

В коя държава?

Испания

За кого?

Езиково обучение за възрастни

Какъв курс?

Интензивни,  Летни ваканционни курсове, 

Интензивни курсове в историческия център на Севиля, Испания! (Ref No:755)

Обща информация

виж галерията

Държава: Испания
Град: Севиля
Език: Испански език
Възраст: над 18, 
Вид: Интензивни,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство,  Апартаменти, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 700 

Информация за училището

Казват, че Севиля е най-пищният град в Испания, заради фламенкото, фиестите, парещото слънце и историята за Дон Жуан и Кармен. Градът е известен със своите портокалови дръвчета, които красят великолепните малки старинни улички. В Севиля се намира богато архитектурно и културно наследство, останало от няколко века. Тук е и известната катедрала Санта Мария де ла Седе, която се смята за най-голямата готическа църква в света.


Предлагаме ви уникален учебен център, разположен на центъра Barrio Santa Cruz. Това е сърцето на Севиля!


Тук ще намерите модерно оборудвани учебни зали, компютърна зала с интернет, информационен център, зала за отдих, обширен балкон с невероятна гледка. Освен че курсовете са сертифицирани от Институт Сервантес в Испания, това, което ще ви привлече, са малките идилични улички, подредените площади и типичната испанска атмосфера, която ще срещате всеки път когато отивате или се връщате от учебни занимания. Училището има опит от 27 години и предлага високо качество на обучение в комбинация с отлична локация.

Град

Информация за Севиля

снимки от Севиля


Севиля е центърът на автономната област Андалусия, който се определя като художествената, културната и финансовата столица на Южна Испания. Това е четвъртият по големина град в страната, в който живеят около 600 000 души. Севиля има многовековна история и традиции, което определя и облика на града днес – това е най-доброто място да се запознаете с танца фламенко и да видите традиционните за Испания борби с бикове. Със своята история от над 2000 години, Севиля представлява голям исторически център, в който се откриват различни цивилизации и запазено средновековно, ренесансово и бароково историческо наследство, наред с влиянието на арабската култура. В него се намират много световни паметници на културата, признати за такива от ЮНЕСКО. Това е и градът на прочутия художник Диего Веласкес.
Информация за Испания

снимки от Испания

Тази люлка на модерната, европейска цивилизация граничи на запад с Португалия, на юг с британското владение Гибралтар, което е в Северна Африка, а посредством анклавите Сеута и Мелиля, с Мароко и на север с Франция и Андора. Западните и северните испански брегове се мият от водите на Атлантическия океан, а на юг и изток - на Средиземно море. Територията на Испания е 504 782 кв. км., при население около 46 661 950 души. Релефът на страната е доста разнообразен, като самият й център се намира на 300 километра от морето. В Испания като цяло преобладават планинските хребети и планините (90 на сто от нейната територия).

Страната на Сервантес и Дон Кихот е една от най-топлите в Западна Европа. Средното количество на слънчевите дни е 260-285 в годината, а средната годишна температура по средиземноморското крайбрежие е около 20 градуса. Най-често единствено в по-северните райони през зимата става под и около нулата. През летния сезон температурите на юг стигат до 40 градуса, а на север – 25.

Икономиката на Испания е отлично развита, независимо от това, че до средата на 70-те години страната изостава от общоевропейските процеси, заради диктатурата на Франко. В момента тази държава е пета в Европа и десета в света по общия си обем на промишлено производство. Столица на Испания е Мадрид (над 2 милиона и 700 хиляди жители), а други големи и знакови нейни градове и традиционни туристически дестинации са Барселона, Валенсия, Севиля, Сарагоса и др.

Испанската туристическа индустрия е един отлично развит и разработен стопански отрасъл, като например, средиземноморското крайбрежие и остров Майорка традиционно привличат летовници от целия свят. Испания е страна с велика културна и политическа история, съчетала в себе си по неповторим начин традициите на арабския Изток и християнския Запад. Неслучайно наричат тази страна – музей под открито небе. Тя наистина е побрала в себе си толкова много история, традиция и култура. Най-известният й музей Прадо се намира в Мадрид, а в Барселона е особено популярната, култова катедрала-шедьовър на Гауди – Саграда Фамилия.

Испания предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Страната е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Испания или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Испания. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Испания.


Прочетете повече за Испания
 

Курс

Описание на курса Предлагаме ви интензивни курсове по испански език, които са малко по-различни от всички останали подобни курсове. Разликата е, че към пакет стандартен курс от 20 учебни часа на седмица, тук ще имате още 6 учебни часа обучение в малки групи – от 1 до 5 души максимум. Този вариант гарантира много бърз езиков прогрес за кратък период от време, тъй като комбинира езиково обучение и специализирано почти индивидуално внимание. Освен това продължителността на всеки учебен час е 55 минути. Въпреки че интензивността е наистина малко по-голяма през седмицата, ще видите колко лесно ще проговорите и ще се забавлявате, учейки испански език в сърцето на Севиля!
Цели и задачи на обучението Целта на всеки интензивен курс е получаването на максимално повече знания за кратък период от време. В случая – бърз езиков прогрес по испански език. За да бъдете сигурни в крайните резултати, избраната форма на интензивност включва занимания в малки групи, вместо допълнителни часове за всяка седмица. В комбинация с ежедневната практика на езика в реалната среда, желаният резултат е гарантиран! Колкото и забързан и динамичен да е животът ни понякога, за отделеното време ще постигнете търсеният ефект, тъй като ще учите на място, където испанският език е навсякъде.
Планирани резултати от курса Дори и да сте начинаещи, след завършване на програмата, ще успеете да преодолеете езиковата бариера, която имат хората, учили чужд език в собствената си страна. Ще свикнете с испанската реч – да слушате и да говорите, тъй като през цялото време ще се наложи да общувате само на испански език.
Процес на обучение Интензивните курсове включват два вида занимания:
- 20 учебни часа стандартен курс, които се провеждат от 9.00 до 13.00 ч., от понеделник до петък. Стандартните курсове се организират за групи от 6 до 12 курсисти;
- 6 учебни часа занимания в малки групи (1 – 5 курсисти), които се провеждат от 14.00 до 16.00 ч., от понеделник до петък.
Общият брой на часовете е 26 на седмица, като всеки учебен час е с продължителност 55 минути.
Контрол на обучението Малките групи дава възможност на преподавателите да работят индивидуално с всеки един курсист. По този начин всеки курсист е редовно оценяван за седмичния прогрес. Освен входящ тест, курсистите получават и тестове за отчитане на личния им напредък за всяка една изминала седмица.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 13:00 Учебни занимания (14.00 - 16.00 ч. допълнително)
Вторник 09:00 - 13:00 Учебни занимания (14.00 - 16.00 ч. допълнително)
Сряда 09:00 - 13:00 Учебни занимания (14.00 - 16.00 ч. допълнително)
Четвъртък 09:00 - 13:00 Учебни занимания (14.00 - 16.00 ч. допълнително)
Петък 09:00 - 13:00 Учебни занимания (14.00 - 16.00 ч. допълнително)
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна програма (екскурзии)
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна програма (екскурзии)
 

Настаняване

Материалната база За престоя си в Севиля, можете да изберете да останете в приемно смейство или в стандартен апартамент. И двете опции са разположени на близко разстояние до учебната база. Задължително ще можете да ходите пеша до училището.


Апартаментите са оборудвани с всичко, което е необходимо за вашето удобство. Имате възможност да избирате единична или двойна стая, споделена с друг курсист като вас. В апартаментите не се предлага пансион, но можете да използвате общи кухненски помещения, за да приготвяте всичко, което обичате. Освен кухня и баня, имате на разположение хол, телевизор, пералня и др. Препоръчваме ви този вариант, ако имате нужда от по-голяма самостоятелност.


Ако желаете да имате подсигурена храна, настаняването в приемните семейства е по-добрият избор за вас. Предлагат се два варианта – полупансион (закуска и обяд) или пълен пансион (закуска, обяд и вечеря). Освен това отново можете да избирате единична или двойна стая.
Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB
2 седмици 700
- 730
- 820
900
850
930
540
3 седмици 1030
- 1075
- 1210
1330
1255
1375
790
4 седмици 1300
- 1360
- 1540
1700
1600
1760
980
6 седмици 1945
- 2035
- 2305
2545
2395
2635
1465
8 седмици 2590
- 2710
- 3070
3390
3190
3510
1950
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Езиковите ваканции включват разнообразни развлекателни дейности, сред които екскурзии до близки градове (Кордоба, Кадис, Гранада, римския град Италика и др.), разходки из Севиля с екскурзовод, посещения на музеи и исторически забележителности, уроци по фламенко, и др. Ще научите интересни истории и факти за Андалусия, както и за съвременния начин на живот - фламенко, фиести, тапас, магазини, нощен живот и т. н.


Освен всичко това, имате включени и специално организирани срещи, на които по интерактивен начин ще се запознаете с конкретни аспекти на испанския език и култура. Тяхното провеждане по интерактивен начин дава възможност на курсистите да участват в тях и да мотивират своите интереси и познания. На тази основа се организират и кино прожекции, музикални вечери и други подобни инициативи.
 

Цена

Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB
2 седмици 700
- 730
- 820
900
850
930
540
3 седмици 1030
- 1075
- 1210
1330
1255
1375
790
4 седмици 1300
- 1360
- 1540
1700
1600
1760
980
6 седмици 1945
- 2035
- 2305
2545
2395
2635
1465
8 седмици 2590
- 2710
- 3070
3390
3190
3510
1950
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 37.00 €

—   Трансфер до летището - 45.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център