Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Испански език

В коя държава?

Испания

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Сертификационни,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Подготвителни курсове за DELE в Севиля! (Ref No:756)

Обща информация

виж галерията

Държава: Испания
Град: Севиля
Език: Испански език
Възраст: над 17, 
Вид: Сертификационни,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство,  Апартаменти, 
Ниво език: Beginner,   Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 60.00 часа на седмица
Цена на курса: 690 

Информация за училището

Севиля е типичният испански град, в който можете да откриете великолепна архитектура, малки улички, цветове, музика и т. н. Градът е определян сред най-пищните испански места, заради фламенкото, фиестите, парещото слънце и историята за Дон Жуан и Кармен. Това е и градът на портокаловите дръвчета, които ще намерите на всички малки старинни улички. Освен най-голямата готическа църква в света, Севиля се слави с многобройни културни и архитектурни паметници, запазени от няколко века.


Подготвителните курсове, които предлагаме, се организират в идеалния център на Севиля. Учебният център се намира в сърцето на града – център Barrio Santa Cruz.


Сградата е модерно оборудвана с всичко необходимо – учебни зали, компютърна зала с интернет, информационен център, зала за отдих, обширен балкон с невероятна гледка към център Barrio Santa Cruz. Няма да повярвате колко ще се радвате всеки път когато отивате и се връщате от учебните занимания – ще се влюбите в малките идилични улички, подредените площади и типичната испанска атмосфера.


Курсовете са сертифицирани от Институт Сервантес в Испания, а училището има опит с чуждестранни курсисти от 27 години. Учебният център предлага високо качество на обучение в комбинация с отлична локация.

Град

Информация за Севиля

снимки от Севиля


Севиля е центърът на автономната област Андалусия, който се определя като художествената, културната и финансовата столица на Южна Испания. Това е четвъртият по големина град в страната, в който живеят около 600 000 души. Севиля има многовековна история и традиции, което определя и облика на града днес – това е най-доброто място да се запознаете с танца фламенко и да видите традиционните за Испания борби с бикове. Със своята история от над 2000 години, Севиля представлява голям исторически център, в който се откриват различни цивилизации и запазено средновековно, ренесансово и бароково историческо наследство, наред с влиянието на арабската култура. В него се намират много световни паметници на културата, признати за такива от ЮНЕСКО. Това е и градът на прочутия художник Диего Веласкес.
Информация за Испания

снимки от Испания

Тази люлка на модерната, европейска цивилизация граничи на запад с Португалия, на юг с британското владение Гибралтар, което е в Северна Африка, а посредством анклавите Сеута и Мелиля, с Мароко и на север с Франция и Андора. Западните и северните испански брегове се мият от водите на Атлантическия океан, а на юг и изток - на Средиземно море. Територията на Испания е 504 782 кв. км., при население около 46 661 950 души. Релефът на страната е доста разнообразен, като самият й център се намира на 300 километра от морето. В Испания като цяло преобладават планинските хребети и планините (90 на сто от нейната територия).

Страната на Сервантес и Дон Кихот е една от най-топлите в Западна Европа. Средното количество на слънчевите дни е 260-285 в годината, а средната годишна температура по средиземноморското крайбрежие е около 20 градуса. Най-често единствено в по-северните райони през зимата става под и около нулата. През летния сезон температурите на юг стигат до 40 градуса, а на север – 25.

Икономиката на Испания е отлично развита, независимо от това, че до средата на 70-те години страната изостава от общоевропейските процеси, заради диктатурата на Франко. В момента тази държава е пета в Европа и десета в света по общия си обем на промишлено производство. Столица на Испания е Мадрид (над 2 милиона и 700 хиляди жители), а други големи и знакови нейни градове и традиционни туристически дестинации са Барселона, Валенсия, Севиля, Сарагоса и др.

Испанската туристическа индустрия е един отлично развит и разработен стопански отрасъл, като например, средиземноморското крайбрежие и остров Майорка традиционно привличат летовници от целия свят. Испания е страна с велика културна и политическа история, съчетала в себе си по неповторим начин традициите на арабския Изток и християнския Запад. Неслучайно наричат тази страна – музей под открито небе. Тя наистина е побрала в себе си толкова много история, традиция и култура. Най-известният й музей Прадо се намира в Мадрид, а в Барселона е особено популярната, култова катедрала-шедьовър на Гауди – Саграда Фамилия.

Испания предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Страната е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Испания или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Испания. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Испания.


Прочетете повече за Испания
 

Курс

Описание на курса Подготвителните курсове за DELE сертификат имат продължителност 3 седмици и включват 60 учебни часа по 55 минути. Те се провеждат в групи от 4 до 8 курсисти, които предварително са разпределени на три нива - Beginner, Intermediate and Advanced. Това става чрез входящите тестове, които правят всички курсисти. Това са специализирани курсове, които са насочени към формата на изпита. Няма по-добър избор за подготовка за DELE изпит, от обучение на място, където официалният език е испански.
Цели и задачи на обучението Курсовете са изцяло насочени по формата на изпита DELE. С продължителност от три седмици, стартиращите дати са определени спрямо датите на изпитите. Стартиращите дати са в началото на май, август и края на октомври месец. Целта е да успеете да преговорите испанския си език за кратък период от време, като надградите своите познания по формата на изпита. Курсовете са полезни и за начинаещи и средно напреднали, тъй като ще постигнете много бърз езиков прогрес.
Планирани резултати от курса Дори и да сте начинаещи, след завършване на програмата, ще успеете да преодолеете езиковата бариера, която имат хората, учили чужд език в собствената си страна. Ще свикнете с испанската реч – да слушате и да говорите, тъй като през цялото време ще се наложи да общувате само на испански език. Освен това ще работите за подготовка за сертификатните изпити, което означава, че освен лексика, ще застъпите граматика и начин на решаване на тестови формати.
Процес на обучение Подготвителните курсове имат продължителност 3 седмици и включват 60 учебни часа по 55 минути. Обучението се провежда в малки групи – от 4 до 8 курсисти. Възможни са два графика за заниманията: от 9.00 до 13.00 и от 14.00 до 18.00 ч.
Контрол на обучението Малките групи дават възможност на преподавателите да работят индивидуално с всеки един курсист. По този начин всеки курсист е редовно оценяван за седмичния прогрес. Освен входящ тест, курсистите получават и тестове за отчитане на личния им напредък за всяка една изминала седмица.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 13:00 Учебни занимания
Вторник 09:00 - 13:00 Учебни занимания
Сряда 09:00 - 13:00 Учебни занимания
Четвъртък 09:00 - 13:00 Учебни занимания
Петък 09:00 - 13:00 Учебни занимания
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Чуждестранните курсисти могат да избират две опции за настаняване, които се намират в центъра на Севиля – задължително на пешеходно разстояние до учебната база.


Апартаментите са оборудвани с всичко, което е необходимо за вашето удобство. Имате възможност да избирате единична или двойна стая, споделена с друг курсист като вас. В апартаментите не се предлага пансион, но можете да използвате общи кухненски помещения, за да приготвяте всичко, което обичате. Освен кухня и баня, имате на разположение хол, телевизор, пералня и др. Препоръчваме ви този вариант, ако имате нужда от по-голяма самостоятелност.


Ако желаете да има подсигурена храна, настаняването в приемните семейства е по-добрият избор за вас. Предлагат се два варианта – полупансион (закуска и обяд) или пълен пансион (закуска, обяд и вечеря). Освен това отново можете да избирате единична или двойна стая. В испанското семейство ще можете да практикувате своя испански език и да се запознаете с испанския начин на живот.
Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB
2 седмици - - - - - - - - -
3 седмици 690
- 735
- 870
990
915
1035
450
4 седмици - - - - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Към езиковата програма, освен да учите, ще можете да се забавлявате с помощта на всички развлекателни дейности – екскурзии, разходки, посещения на музеи и паметници, уроци по танци и т. н. Целодневните екскурзии се организират до близките градове, сред които са Кордоба, Кадис, Гранада, римския град Италика и др. Всички разходки из Севиля са с екскурзовод, наред с посещенията на музеи и исторически забележителности. Ще имате възможността да се запишете и на уроци по фламенко. Ще научите интересни истории и факти за Андалусия, както и за съвременния начин на живот - фламенко, фиести, тапас, магазини, нощен живот и т. н.


Освен всичко това, имате включени и специално организирани срещи, на които по интерактивен начин ще се запознаете с конкретни аспекти на испанския език и култура. Тяхното провеждане по интерактивен начин дава възможност на курсистите да участват в тях и да мотивират своите интереси и познания. На тази основа се организират и кино прожекции, музикални вечери и други подобни инициативи.
 

Цена

Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB
2 седмици - - - - - - - - -
3 седмици 690
- 735
- 870
990
915
1035
450
4 седмици - - - - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 37.00 €

—   Трансфер до летището - 45.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център